13 november 2008

Vad brinner ni för?

Fick just frågan: Vad brinner du för nu?
Shit, kunde inte komma på nånting! Vad sjutton brinner jag för?
Det här med att brinna för nåt, tycker jag, handlar så ofta om att driva nån viktig fråga, försöka göra skillnad, vara MED i nåt betydande sammanhang, förändra världen, dra sitt strå liksom...
Jag har inget sånt.
Jag småbrinner lite här och lite där.
Vad brinner ni för? Om ni brinner...

11 kommentarer:

... sa...

Jag är fullständigt galen i hundar! Jag kan knappt gå förbi en hund utan att anfalla ägaren och fråga vad jycken heter....
Jag älskar hundar.

Sen brinner jag för att skriva. Jag älskar att skriva. Har alltid skrivit och kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att inte skriva.

Att jag brinner för min dotter ser jag som en självklarhet.

Kaos-Anna sa...

GI-metoden.
Och rosévin.

Ting sa...

Träning

kvinnan med koftan sa...

brinner och brinner... lite småljummen på träning och choklad

Madde (maddepladder) sa...

Jag brinner för att visa omvärlden att man är precis som vem som helst även om man har ett handikapp. I mitt fall ett dolt handikapp (stomi). Och att alla vi som har dessa handikapp ska känna oss starka och trygga och ta för oss precis lika mycket som alla andra, inte ursäkta oss varken på stranden eller i något annat sammanhang.

Orkar jag alltid kämpa för detta? Nej. Jag brinner för det och jag drar mitt strå på olika vis (min blogg, engagemang i ILCO- Riksorganisationen för stomi och reservoaropererade, bildereportage i olika tidningar m.m.) och har det i mitt medvetande ständigt men som sagt, konkret göra något "för frågan" det varken orkar jag eller har nån lust med.

Sen brinner jag jävligt mycket för Marabous 70% choklad också. Alltid.

Madde (maddepladder) sa...

´Läser jag det jag skrivit låter det ju makalöst pretto men jag kan inte säga det på nåt annat vis, det är så det är... =)

hanna sa...

Familjen. Internet. Och att nån gång få driva min egen grej.

Jag skulle vilja brinna för träning och GI-metoden. Men det funkar bara på måndag-onsdag sådär. På torsdagen käkar jag baguetter och potäter.

Anonym sa...

Jo, jag är insnöad på en hel massa. Annars blir jag uttråkad. Det låter nog knäppt, men jag gillar hembygdsföreningen, och jag gör massor av saker för Röda Korset. RK gör mig glad. Jag har varken mod eller kunskap att ge mig ut och rädda världen. Men genom något så enkelt och kul som att fixa barndisco och klädesauktioner så gör man en social insats på hemmaplan och drar in pengar till världen. Jo, det är nog det jag brinner mest för.

Anonym sa...

Just nu har jag också några små mini-missions - att tala om hur smart det är med menskopp, och att få bort glutamaten och margarinet från skolmaten där vi bor. Det senare fick en bra skjuts av Bertans program, tack tack.
Det är inte så jäkla krångligt att vara insnöad på något. Jag kan nog helt enkelt inte låta bli. Och ändå är jag en rätt vanlig människa. Det kan vara det som gör att folk ändå lyssnar ibland. :-)

Anonym sa...

Önskar att jag brann för något men just nu brinner jag bara för sängen o sova :) Annars är det min makes musik o det runt om. Tar all energi o just nu pga av trötthet så ligger det på is

TaiNa sa...

Jag också brinner just nu bara för att sova. Men... normalt kanske mest för att skriva. Och har alltid haft den dolda brinna för alla tekniks prylar, hohoo :)

någon kan korrigera om jag har skrivit något fel.. är så jävla trött just nu att det går inte att skriva svenska..