31 maj 2009

Det är ju en sån dag

Mr T hatar allt som har med traditioner att göra. Som till exempel mors dag.
Därför får jag se mig i månen efter blommor och frukost på sängen. Det där som vi alltid, under stort hyschande fixade åt våran mamma.
Jag försöker att låtsas som om det är skit samma.
Men varje år har jag en klump i halsen.
Det är så med traditioner, att har man dem inom sig så är de svåra att bli av med. På gott och ont.
När Veera gick på finska dagiset gjorde de kort till mammorna, och så bjöd de på Mors dagsfika på dagis. (även för papporna på fars dag)
På nya dagiset är det ingenting alls.
Jaja, de släper säkert hem några jävla teckningar, sen när de går i skolan, fnyser Mr T föraktfullt.


Hur är mors dag för er?

4 kommentarer:

Angelica sa...

Tycker lite som din gubbe, är inte mycket för traditioner vare sig det gäller mors/fars dag,födelsedagar, midsommar, jul osv. Ser det mesta som en affärs ide för att tjäna pengar. Kan förstå om du är van vid traditioner och så blir det inte som du önskat, då känns det nog lite i hjärtat.

linda sa...

Här i Hfrs gör de alltid så himla fina presenter till morsd o fars dag + att de bjuder på morgonkaffe (som vi iofs alltid missar eftersom det är i ottan, långt innan vi pallrat oss till dagis). I år fick jag ett så fint armband med plastpärlor inslaget i en liten sammets ask. Och ett kort som såg ur som en blomma med foto på lillkorven i mitten! Jorå, mors dag är stort i Finland! (O så är alla affärer stängda, vilker är skit)

Anonym sa...

Jag får ingenting... Inte några teckningar ens.. Fick ju fan inte ens det på min födelsedag. Här fixar jag sådant själv till mig

Anonym sa...

Jo jag uppvaktas alltid av min man och min dotter, min son däremot har kommit i tonåren och kan på sin höjd komma sig för och säga grattis...men kramas Gu' va' pinsam du är mamma...
Det blir alltid något fint i klädväg som jag får i morsdagspresent. Denna gång hade min dotter och man valt en helt sagolik klänning på Indiska.
Så jag kan inte klaga.
/Mia