13 augusti 2010

Dagen på staden och så lite tacksamhet
Sitter framför ytterdörren och bloggar, suckar pustar och viftar med brännande gå på stan-tår. I exakt tjugo sekunder hann jag sitta och lyssna på tystnaden innan den 4 åriga gnällapan anlände med lite mer gnäll i bagaget.
Vi har varit i stan på Kulturfestivalen, på barnens område nedanför Slottet (minns inte vad det stället heter, Strömpapeljotten eller nåt)
Ungarna trivdes onödigt bra, vi var där i 3,5 timmar!!! De grävde upp medletida fynd ur en sandlåda, penslade dem rena, mätte och vägde dem och ritade av fynden! I över en timme höll de på och trodde att de hittade nåt som ingen annan nånsin hittat förut i den jorden.
Sen gjorde vi lerfigurer och sen dansade vi bollywood och sen byggde vi minihus och lekparker och altaner, en och annan palm och så Big Ben. Jag hämtade kaffe två gånger och vinglade runt med den heta muggen (fast 20 spänn för en sketen pappersmuggskaffe på en barnfestival var för dyrt tycker jag. En tia vore nog!)
 När vi skulle gå så såg vi Cirkus Cirkörs jätteballong som hölls upp av en lyftkran och två muskulösa män och en massa fotografer sprang runt o fotade. Sen kom italienska turister som ville bli plåtade med de två muskulösa männen och vi fattade ingenting. Det skulle komma nån tjej som skulle hänga där och göra konser, men hon dök aldrig upp så vi gick.
Sju timmar på stan blev det och jag är grymt nöjd med skyhöga mammapoäng som jag håvat in idag!
Tack sötisar för att ni bara rev några tussar från varandras huven idag. Och ingen fick ett finger genom hjärtat, som Veera så fyndigt hotar brorsan med!

1 kommentar:

Sammy sa...

Hej. Vadskoj. Jenny
@ dosfamily.com