3 oktober 2010

Nu är det slutspelat.

Idag bestämde jag att barnen bara får spela dataspel på lördagar och söndagar. Ingen annan tid i veckan.
Jag står inte ut med speltjatet och ständiga ockuperandet av datorern, fan jag kan inte ens blogga för att alla datorer står och låter döda-sparka-tutta eld, hugga nåt monster!
Vinnies första ord när han vaknar på mornarna är "jag vill spela".
Nu är det slut på det.
Nu blir det en lång härlig vecka utan jävla oljud och spasmiska ljusexplosioner på alla skärmar! Punkt. Jag är trött. Jag hatar dataspel.
Lördagsgodis funkar, ungarna tjatar aldrig om godis i veckorna, dataspelandet ska bli lika kul som lördagsgodis, lika efterlängtat och uppskattat. Skööönt.

Berätta, hur handskas ni med sånt här? Har ni speltider eller speldagar eller hur gör ni?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tror att din vecka kommer att bli låång men kanske inte så härlig... ;)
Jag tror helt klart att du är på rätt väg, gäller bara att hålla ut! Vi har TV tittat problem här, tvn står på dygnet runt, det gör mig galen. Men har inte orkat ta striden om begränsning än, men det närmar sig.
Lycka till!

/mickis

Amanda sa...

Min stora mammaförebild bildpedagogen "Jung Form" har speltokiga ungar men håller det inom hårda ramar. Ändå har föräldrarna valt att se det positiva i spelandet - varför skulle det vara SÅ mycket sämre än andra hobbies liksom?
Mer här:
http://jungform.blogspot.com/2010/09/nar-terminen-drog-igang.html

Anonym sa...

Jag tror också att det kommer ut positivt av både tv tittande och spelande, men som sagt inom vissa överenskomna regler.
/mickis

Anonym sa...

Äggklockan är ett bra redskap att ta till :-)

Grabbarna bus är: sa...

Här står tv´n på för jämnan..Vojne vojne.. den stora speldatorn har pajjat o de är nöjda med det... ibland får de kolla deras egna blogg eller foton på bb.. OM de frågar. Annars är det smärtfritt o jag är glad.. likaså inget godistjat i veckorna :)