26 mars 2011

Studiebesök på Birka Paradise (köttmarknaden)

Jag har varit på mitt livs första kryssning med Birka Paradise. Jag tog min mamma med mig för ett avkopplande dygn.
Det var mycket intressant. Att folk var där för att ragga stod ju klart, typ innan avgång. Här är mina starkaste minnen.

Smörgåsbordet. 
Vet inte varför jag tog smörgåsbord när jag kunde ha valt trerätters. Vi placerades bredvid två män i 60-80 års åldern. De var sugna på samkväm och högg oss med sina frågor och plirande blickar innan vi ens dragit ut våra stolar. Ojojoj, inte hade de kunnat gissa på att jag nästan är 40 år. Högst 30. Absolut högst.
Raggpoäng: 4
Bra där gubbar. En dam börjar lätt att spinna när hon får höra att hon ser minst tio år yngre ut. Trots det undvek vi dem hela resan.


I kön i taxfree-butiken
Plötsligt hör vi en man fråga Doftar jag gott? Varpå han kör sin kind nästan in i min mun för att jag ska provsmaka. Ja, jättegott, säger mamma och jag i kör och vänder snabbt bort ansiktena.
Säkert? Envisas han och visar en grå tandrad och smått svettpärlande panna. Ja jättesäkert, du får säkert napp svarade jag och log ännu bredare än honom. Sen gick vi snabbt.
Raggpoäng: 2
Ganska harmlös nu när jag tänker efter, efteråt. Men lite otäckt att få en parfymerad kind mellan läpparna. Och så plötsligt, från ingenstans.


I whiskeybaren
En gubbe satt i en fåtölj, vinkade mig till sig och sa "Ska du med till hytten och knulla lite då?
Nej, skulle inte tro det sa jag,
Varför inte, undrade han och såg löjligt uppriktig ut.
Varför skulle jag? Frågade jag och då hittade han förstås inget vettigt svar.
Raggpoäng: 1
Stolpskott.


På soldäck, när vi placerat våra rövar i solstolarna
En tvärhand hög man struttar mot oss. Jag ser på långt håll att han är italienare, Och hans ÄH, ÄH och handgester bekräftar min iakttagelse.
Åh så vacker du är säger han och gnäggar för sig själv. Och så slänger han en kyss genom luften åt mitt håll, Jag hukar mig och låtsas sova,
Raggpoäng: 3
Han hade fått en 4a om han inte gnäggat så jävligt åt sig själv. Osmakligt.

För övrigt var det ett spektakel jag sent ska glömma. Jag tror heller inte att jag nånsin varit på en plats med så många fula människor på en och samma plats samtidigt. Vi trodde allvarligt att det var nåt Fulast på Färjan-event som pågick. Vi såg damer i kycklinggula volangklänningar, med guldskärp, nätstrumpbyxor och alldeles för höga pumps. Vi såg kvinnor i glansiga vita kjolar som inte lyckades täcka hela tofsen ens. Och vilket fylleslag. Normalt ser man mest ungdomar som härjar runt med stirrig blick och hängande jeans, med en öl krampaktigt i handen. Nu var medelåldern på fyllona runt 97. Jag fattar inte hur de lyckades hålla sig på benen de arma människorna?

Soldäcket var inte mycket att ha, men vi satt och spanade in ett gäng unga tatuerade herrar som brölade och hinkade öl och shots, som om de aldrig mer skulle få väta tungan mer i sitt liv.
Vi värmde oss framför värmelamporna och förlorade oss i drömmar om andra platser på jorden. Bastun var jättehärlig med stort panoramafönster mot havet. Stirrae man envist på horisonten gick det att låtsas som om det inte gungade. (19 sek/m blåste det som värst)
Bäst på resan var lunchen i bistron; jag åt en skaldjursgryta med aioli och vitlöksbröd. Mamma valde rotfruktsbiffar med soltorkade tomater.
Shoppingen var trist,  same same som alltid, Men lite godis fick jag med mig ändå.
I sin helhet var det en mysig resa och en intressant upplevelse.
Nu vet man var man ska ragga. När man inte längre kan få nån på normalt vis.
Freakshow fick plötsligt en helt ny innebörd.
PS Jag och mamma var de ända snygga personerna på hela båten. 

1 kommentar:

Språkpolis sa...

Ända?! ;-)