8 december 2008

Hallå Östersund

Stockholm calling.
Jag kommer upp på måndag, för första gången till Östersund och har en hel dag att döda.
Vill nån döda lite tid med mig? Kanske ta ett glas eller två?
Eller vill ni tipsa om nåt man inte får missa?
Finns det skiduthyrning i närheten av stan- jag skulle ju kunna åka skidor!!!
Hur ser det ut på shoppingfronten?

7 kommentarer:

Ina sa...

Äsch. Östersund är ju fel stad.
Men kommer du till Luleå så finns jag till förfogande för både shopping och fika. :-)

Anonym sa...

Jag säger detsamma, fel stad. Om du däremot dyker upp här i Falun, så finns jag tillgänglig för både shopping(tror du skulle älska present/pryl affären Kuckelikana!) och fika!

blablabla sa...

Hej! Kul att du kommer till Östersund! Skiduthyrning vet jag inget om, men en fika på stan, eller en öl för den delen, vore trevligt! Jag sitter i föreläsning mest hela da'n på måndag, är ledig framåt eftermidda'n. Vill du så mailar jag mitt mobilnummer, så kan du slå en signal ifall du vill ha sällskap... Hur dax kommer du hit förresten?
Mvh
Linda W

Anonym sa...

Östersund har rätt bra shopping. Nere i det som kallas Badhusparken finns en glashytta som har underbara saker. På Prästgatan finns en affär som heter "Poppel" med både kläder och prylar.
I övrigt finns det vanliga; Indiska, Åhléns, Stadium, Intersport, BIK BOK, Eurosko, H&M och hela klabbet.
Det finns både slalombacke på Frösön och Sveriges längsta elljusspår för skidåkning på längden. Bra lunch på Hotell Gamla Teatern. Middag på Simon & Viktor eller En liten röd. MASSOR med snö just nu

blablabla sa...

Jo förresten, besök Jamtli om du har tid - Jämtlands svar på Skansen kan man väl säga.
Och Maud har rätt, Badhusparken är jättefin så här års. Mitt middagstips är Harrys på Storgatan.

Anne sa...

Ja men Linda, ska vi ses på Harrys då?
Mejla ditt nummer så ringer jag dig på eftermiddagen, efter att jag gjort jobbet.

Anonym sa...

Om du får möjlighet att komma hit en annan gång i vinter: Så här ligger det till med Östersund!
1. Vackert!
Östersund är som vackrast från frösösidan där flygplatsen ligger. När du närmar dig stranden - be taxichauffören köra sakta ner, eller sitt längst fram i flygbussen. Utsikten är sååå vacker. Varje gång Mia Törnblom kommer till stan är hon helt lyrisk över hur vackert här är.
2. Skidåkning!
Med 9:ans buss från stadens centrum tar det 15-20 min till du är i backen med hyrd utrustning. Inte så brant eller lång backe men hur exotiskt och tillgängligt är inte det???
3. Lunch
Gamla Teatern kan varmt rekommenderas, eller Brunkullan, båda har mkt fräsch o god buffé i mysig miljö. På Jamtli finns också restaurang om du vill ha lunch o kultur på samma gång.
4. Middag
Simon o Viktor, pub o rest. vid stortorget. Stadens mest rekommenderade ställe. Mycket affärsmiddagar pga av sitt goda rykte och höga kvalitet, kan vara fullsatt, annars Dalwhinnies Pub o rest. (stavningen?) på gågatan mitt i centrum i vår lilla stad. God mat, bra priser och superb service.
5. Shopping
Ligger i huvudsak på gågatan men det är mest samma affärer som i alla andra städer.
Butik annorlunda på Storgatan, kläder av svenska märken, smycken, Marimeko. Durable design med återvunnet är ny i stan, kreativa och snygga grejer av allt möjligt, ligger vid busstorget.
Vik av från gågatan utanför Kärnans varuhus ner mot Hamngatan så hittar du 2 butiker med gatans namn med inredning.
Måste passa på att rekommendera en blomaffär. Östersunds blomster (vik av från gågatan igen i höjd med Carlings) Här är som att stiga in i en annan värld, en annan tid. Jag brukar gå dit fast jag inte ska köpa något. Skifta från stress till att andas... eller bara ta in…. Massor med blommor och föremål från golv till tak. Som ett djungelkaos fast på ett bra sätt.
Hälsningar V.