27 januari 2010

Mer om testamentet

Alltså, det är bara att skriva ut eller köpa en blankett och skriva, framför två vittnes ögon. Som inte är släkt med oss?
Och sen lägga det hemma eller bankfacket?
Vari ligger de höga kostnaderna som en del skriver om?
Har jag missat nåt?

Och hur ärver man tillgångar men bränner upp skulder?
Kan man välja vilken "påse" man ska ta?

4 kommentarer:

Grabbarna bus är: sa...

Jag har tyvärr ingen aning.. verkar enklare att gifta sig.. det skall vi göra.. gifter man sig borgligt så kostar det inte många slantar :)

Ms Spider sa...

Det är enklare än så, du kan skriva på vanligt papper. När det gäller kostnad är det framför allt advokatkostnader om man har mycket "konstigheter" och även särkullsbarn etc och man inte är insatt i hur man ska skriva. Men är man tydlig och klar är det bara att skriva det på papper. De som skriver på, som ju alltså inte får vara omnämnda i testamentet, behöver veta att de skriver på ett testamente men inte innehållet i dokumentet.

Och ska man vara helt petig är det bara om testamentet väl bestrids som vittnena är nödvändiga, vid dödsfall kan även ounderskrivet testamente funka - men om någon bestrider kan man få problem. Men då får man väl komma tillbaka och spöka ;-)

Amanda sa...

>De som skriver på, som ju alltså inte får vara omnämnda i testamentet, behöver veta att de skriver på ett testamente men inte innehållet i dokumentet.

Ja! A-K har koll hon.
Och dessa två måste SE dig & Mr T skriva under, det är liksom det som de 'skriver under' på/intygar att de bevittnat.

Amanda sa...

P.S. Har du inte en bra reportage-idé här Anne?
"Vi fixade vårt eget testamente" (plus expertutlåtande om när detta inte är en god idé, eventuella fallgropar osv)