27 januari 2010

Testamente

Hur många här har skrivit testamente?

Vi ska göra det, eftersom vi inte är gifta och aldrig kommer att gifta oss.
Vet ni om man måste ha en sån där mall som finns att köpa på internet, eller kan man skriva på ett vanligt papper hemma bara?
Det finns ju så många olika mallar; en del är bara en sida medan andra är sju sidor!
Nån som har koll?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi är sambos men har inte testamente. Däremot skrev vi någon form av "avtal" på banken då vi tog huslån, för att utesluta att man blir sittande med svärmor i huset om något skulle hända den andra.
Men man borde väl nog skriva...
/mickis

Amanda sa...

Hörde just ett radioprogram om detta faktiskt, så kan bara svara för vad som gäller i UK. Där de flesta stupar och gör sina "hemmagjorda" testamenten ogiltiga är när att namnteckningarna (ie när ni två faktiskt skriver under pappren) inte bevittnas av två oberoende personer (ej släkt med någon av er).

Men du, är inte änkepensionen för "bara" sambos jääävligt snål?

Vi var på G att skriva testamente men sa "äh vad fan vi gifter oss lite enkelt i stället" för det var så himla dyrt och krångligt med det juridiska och det vi ville ha i tetamentet var ändå "äktenskapslika" villkor.

mia sa...

Håller med dig Amanda, mycket lättare att gifta sig istället :D

Anne sa...

inte ens om jag ville gifta mig så skulle jag få Mr T att gå med på det
NEVER.
Och testamentet är inte för nåt änkepension, vad det nu är-utan för huset. Huset ska gå till en av oss, och inte till barnen och en jävla massa löst förmyndarpack.
Its for the HOUSE liksom

Anonym sa...

http://www.dinjurist.se/samboinfoPW.pdf

Anne sa...

Men det kostar väl inget att skriva detta?
Bara om man ska förvalta hos non jurist, så kostar det runt 1500 kr..eller 250 per år..

Madeleine sa...

Det är jättebra att skriva ett testamente. Bra för dig för att det blir som du vill och bra för de efterlevande som slipper undra (och inbland slipper tjafsa). Det finns bra mallar att logga ner från nätet, sök bara på mall + testamente. Du behöver inte förvara hos någon, lägg det hemma, men har du bankfack är det ännu bättre att ha det där. Se bara till att det finns en notering någonstans hemma om att du har ett bankfack.....