1 november 2010

Resplaner

Resan närmar sig alltför snabbt nu. Bara den här veckan kvar. Nu har jag börjat småpacka genom att bunta ihop kläder i en speciell låda i byrån. Kläderna får inte användas eller röras innan fredag då de åker ner i väskorna.
Jag planerar matsäck (det får man väl ändå ha med sig i planet) tidningar, böcker, pyssel, pennor, datorer, filmer mm mm mm och så GODIS förstås.

Men trots att jag förbereder mig mentalt så har jag inte koll på mycket, som att
får man ta med sig mackor genom säkerhetskontrollen? kan man bygga en bomb i en dubbelmacka med leverpastej? kan jag ta med tomma flaskor som jag sedan vi gått igenom kontrollen kan fylla med vatten på toan?
Vilken valuta gäller på planet? När vi åkte sist gick kortapparaten sönder och de tog inga mynt osv osv, det slutade med att vi inte kunde köpa ett skit! DET vill man inte uppleva på den 6.5 timmars flygning!
Ska man växla pengar här eller där? Ja, svaret är både och. vi lär ju behöva pengar där när vi kommer fram till hotellet!
Ja, såna här frågor tampas jag med nu, så mycket, att jag inte kan jobba.
Goda skäl va!

6 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Ingen mat eller dryck står det på skyltarna utanför säkerhetskontrollen så jag tror inte du kommer in med några mackor. Tomma flaskor kan de nog inte neka dig, men man vet ju aldrig. Du kan betala med svenska kronor eller Euro på planet. Jag brukar alltid ta ut pengar på Arlanda. Förboka på X-change eller Forex och hämta på terminalen om du vill vara säker på att det finns valutan du önskar. Jag hoppas ni får en skön resa! Jag sitter på kontoret och fryser som en tok så jag är väldigt avundsjuk just nu!

Anne sa...

Så där ja. Annelie kan. TUSEN TACK!

Anonym sa...

Kommer just från en flygning i helgen. Det går inte att ta med sig några tomma flaskor. Alla vattenflaskor som är öppnade (korkar uppskruvade) slängs. Enda behållarna som är tillåtna är destillerat vatten till barnmat/medicin i 1 dl-flaskor. Alla ev vätskebehållare måste rymmas i en genomskinlig 1-literspåse som ska visas upp separat. http://www.arlanda.se/sv/Information--tjanster-till/Resenar/Infor-flygresan/Bagage-och-incheckning/Vatskeregler/
Ha det så bra trots stressen på flygplatsen. :-)/maisan

Anne sa...

Fuck också
så man får köpa halvliters vattenflaskor på planet för tre euro (

Dagmara sa...

Men mackor kan du ta, det är jag säkert. Jag har alltid matsäck med mig (mackor frukt) hade aldrig några problem p.g.a. det.
Ha det så underbart!!!

Anne sa...

ja, hur gör man om man har enmassa allergier då och inte kan äta köpta maten ???