2 november 2010

Är det verkligen jag?

Eller att jag är blond på bilden men mörk i verkligheten.
Det skapade nämligen problem för mig när jag reste till Sri Lanka i slutet på 90-talet. Jag var då mörk på bilden och blond i verkligheten. Jag blev omringad av uniformerade män som tog mig till ett litet rum på flygplatsen. Där fick jag skriva min namnteckning och det gick åt helvete eftersom jag var så nervös att jag skakade. Då tänkte jag bara på filmen Bangkok Hilton där Nicole Kidmans karaktär blir tagen på flygplatsen med en massa knark som gömts i hennes väska.
Så illa gick det inte, jag blev hjälpt av några ur Sri Lankas VM-trupp i Squash som lyckades övertyga poliserna att jag var clean.
 Ryser än idag när jag tänker på det.
Därför är jag lite smånojig över dessa bagateller som finskt medborgarskap i svensk familj och blont hår på en mörk kvinna. Hu!

4 kommentarer:

Grabbarna bus är: sa...

Fy så tänker jag med.. tur att mitt pass ska/går ut vilken sekund som helst! Men det ska gå bra Anne.. jag tycker att du är dig lik.. oav hårfärg :)

ps.. kom du på vilket nummer jag var med i Mama om mitt "morgonbeskymmer" med om barnen o hamnar på samma låga nivå? (Eva Holmberg) Skulle gärna vilja se repotaget :)

Anne sa...

vilket jobb är det, gud jag minns inte...

Grabbarna bus är: sa...

Oj jag minns inte hundra heller o jag har varts så "duktig" o rensat" i mailen... Hmm.. Min artikel handlade om vårt morgonstök innan dagis o mitt dåliga humör, hamnade på deras nivå.. Får du någon klocka att ringa?

Anne sa...

kan det ha varit det där som vi stressar upp oss på
som hette Lugna ner dig mamma. ska kolla imorgon ska höra om de har gamla tidningar så de kan skicka