21 februari 2009

Jag är så jävla oduktig

Åh vad trött jag kan bli av alla duktiga supermorsor som vräker ut sin duktighet på bloggen.

Varför i helvete måste man vara så jävla duktig, och varför måste man skryta om det om och om igen. Som om vi skulle glömma! Som om vi skulle ta förnuftet till fånga de dagar vi klagar och är lata, och värdelösa och får inget gjort, som gnäller över pengarna, karlarna, vädret...ja allt man kan skylla ifrån sig?

Jag försöker ibland, när jag skryter om att JAG MINSANN både lämnat o hämtat o jobbat o tränat och tränat och ätit nyttigt. Ja, försöker.

Jag lyckas noll. Jag är för lat för det. Och alldeles för ärlig. MIn duktighetsgloria får jag limma och laga dagarna i ända. För den KRACKELERAR!

Jag är oduktig allt som oftast.

Men vad gör det, egentligen?

Hur lycklig blir man av att bli kallad "duktig". är det nåt att ha på visitkortet, jag bara undrar...

Och nu var jag väl jävligt-duktig-som erkände det här...

Vad säger ni?

8 kommentarer:

Sindarin sa...

Sketaduktig =)

Enna sa...

lycklig och lycklig.... Det handlar mer om ett tvingande förhållningssätt. Med en dålig självkänsla i botten, blir duktigheten en nödvändig bekräftelse.

Dessutom tror jag inte man sitter och känner sig duktig. Det finns tre ziljarder grejor som man inte greppar. Duktighetsribban kan sättas obegränsat.

Ina sa...

Jag håller med dig. Jag har ständigt tusen saker som jag borde ha gjort som jag aldrig hinner göra. Alla andra verkar hinna med allt, men det gör inte jag. Men ibland glimmar jag till, och det räcker bra.

Anonym sa...

Jätteduktig.
Själv känner jag mig mest som en servitris som fått glasen på brickan på glid, och måste springa fortare och fortare för att de inte ska ramla av förrän jag är i mål...

Anonym sa...

Mmmm....du är så ärlig du Anne.

Men vem är duktig jämt???
jag menar vi är väl inga maskiner heller.

Anonym sa...

Jag som har barn som sover illa tycker att jag är duktig och blir glad när jag får höra det. Eller mest kanske att andra också har samma problem. Stödet. Råden. Gemenskapen.

Du är väl duktig om någon! Jag ska aldrig få ngt gjort om jag jobbade hemifrån. Dessutom verkar du vara en riktigt rolig mamma. Jag är dåligt på att leka med mina.

Sen kan jag hålla med om att många mammbloggar är för gulliga. Inte min såklart;)

Jag glömde att du tränar ofta. Bara det.

Anne sa...

Så Annica, du menar att jag är just en sån där duktig mamma,)
som skryter om det på bloggen????

Anonym sa...

Haha! Nej du skryter inte.