Nu är jag där, jag trodde jag aldrig skulle vara.
Jag är klar med jobben. Snyggt och prydligt i sista sekund. MEN jag hann!
Och här ser ni mina plättar, faktiskt de bästa plättarna i världen. Perfekt supertunna, guldfärgade och inte en gnutta brända.
Barnen har ätit fyra var. Ett mycket gott poäng.
Och sen gör jag det jag inte trodde jag skulle göra.
Jag korkar en flaska bubbel. Följer den vita bubbelångan som dansar uppåt när jag lyfter på korken. Tar några djupa andetag. Lyssnar till ljudet av sommarlov.
Och jo visst, det känns jävla härligt!
12 kommentarer:
Bubbel är ljuvligt!
Happy sommarlov på er!
Men du...
Är inte plättar de små?
Jag skulle kalla det där för pannkakor.
Jag vet att meningarna skiljer sig åt i detta ämne.
Hur tänker du?
Jag håller med Ting. Överstiger diametern 5 cm är det per definition pannkakor! ;) Men rackarns goa ser dom ut!
Pannkaka gör jag i panna
i ugnen
plättar i stekpanna
kommer från finska LÄTTY
PLÄTTA alltså
eller kanske är det tvärtom...
Skål ändå
Plättar är de små, pannkakor de stora! (De görs i stekpanna :))
Kram :D
Du pratar om ugnspannkaka, Anne! Det är en helt annan pannkaka! ;)
men vad roligt att ni vill debattera lite
jaghar alltid med avund läst bloggar där folk debatterar.
Nu ÄNTLIGEN brakar det loss här med!
Hahaha!
Men alltså.
Säger du stora och små plättar?
Den man gör i ugnen heter ugnspannkaka, fläskpannkaka eller tjockpannkaka!
Sådet så!
Och vilket angeläget ämne!!! Glöm EU-val, glöm världspolitik ;-) Vad jag vill veta är när en plätt (singularisformen av plättar) egentligen övergår att vara en pannkaka? Kanske något för Livsmedelsverket att komma ut med ett direktiv om?
jag har bara vanlig stekpanna, så för mig är det plättar oavsett vilken diameter!
Jo, förresten; jag säger tjockpannkaka om den i ugnen, för den blir så tjock.
Fetapannkaka när vi gör med feta ost.
Pannkaka med fetaost låter verkligen mums! Det måste jag prova!
Med getost och lite blåbärssylt. DET är gott det!
Skicka en kommentar