13 mars 2011

Schlagerhelg

Vart tog den här helgen vägen? Har inte hunnit blogga ens!
I fredags var Veera och jag och såg genrepet i Globen. Där var vi rörande överens om att: Nicke Borg ser ut som en råtta (men han var magisk där i Globen) och att det skulle stå mellan Danny och Saade. Jag tyckte dock att Danny var bättre på genrepet, Saade var lite nervig och svag. När Danny kom in höll våra öron på att sprängas av alla skriken. Då reste sig armhåren rakt upp.
Vi var också överens om att Brolle och Linda Bengtzing inte skulle ha nån större chans, Brolles hjulbenta hållning stjäl liksom uppmärksamheten från låten och Linda påminde mest om en huvudlös kyckling i panik.
Sara Varga skuggades helt av alla explosioner, glassplitter och eld och Playtones fick fötterna att rycka i danslust. Sanna Nielsen var proffsig men inte så mycket mer. När Eric Saade kom in märktes det att publiken slumrat till lite för vi var lite sega att komma igång igen.

Förövrigt är ju inte Globen nån kul arena. Det är svårt att komma i stämning och ljudet är inte det bästa. Jag har varit på konserter som är bra mycket mer medryckande och känslosamma. Och avstånden gör ju att man mest glor på skärmarna ändå, som hemma. Sen var det rätt segt att det stod 19 på biljetten men showen började inte ens förrän 20. Däremellan var det nåt uppvärmningsband och så all reklam, bildskärmarna körde sponsorreklam om och om igen. Jag såg att många barn hade somnat innan Danny ens hade tagit sin första ton!
Men det var en kul upplevelse. Nästa gång har jag lovat att vi ska ha ett hotellrum bokat på Globen hotellet och att vi ska sitta på första parkett, nånting. I alla fall långt fram. För börja jobba på det redan nu tror jag.

Igår klippte jag mig och fixade en rockabillyfrilla, ska försöka ta en bild idag. Sen var det ju FINAL. Hjärtat bankade rätt hårt när folkets röster fördelades. Då hade jag röstat med muffen. En röst på ettan och en på tian. Kanske inte så smart, men det kändes bra. I muffen.

6 kommentarer:

Håkan sa...

Jag röstade på Danny och Linsan på Saade. Jag tycker Danny var proffsigare än Saade.

mia sa...

Äsch, det var inte Håkan som kommenterade. Det var jag MIA...upptäckte för sent att Håkan inte hade loggat ut.

Anne sa...

Ahaa, brukar Håkan hänga här;))

PS hur gick det med skivorna??

mia sa...

Nä, han brukar inte hänga här...
Men han har konto på google, och är han inloggad och jag går in på din blogg så ligger hans namn i kommentarfältet om jag inte loggar in mig först *ler*
Ja han har reste en hel del, så några skivor har han inte hunnit med då...tror dessvärre att han säkert har glömt bort dem vid det här laget. Jag får påminna honom igen.
Men de skivorna skulle ni väl egentigen haft till kalaset? Så nu kanske det inte är så viktigt längre.

Anne sa...

johhorrrå
Veera längtar efter skivorna;

men ingen stress!

mia sa...

Jaaa, denna vecka är han också bortrest 3 dagar...fredag är vi barnvakt till 3 kids...så det får väl an bli till helgen då.
Du kan väl messa mig vilka två skivor det var nu igen...jag har såååå dåligt minne å Håkan kom inte heller ihåg.