21 mars 2010

Linda Skugge om pengar

Linda Skugge sticker ut hakan rejält!

Jag håller med om att pengar är allt och att man ska ha en fet buffert.
MEN det är inte alltid man kan spara så mycket att man har den där feta bufferten att ta ifrån när det krisar!
Jag har inte kunnat spara pengar förrän från förrförra året ungefär. Innan blev det plus minus noll- oftast bara noll.
Vi har skitsvårt att spara pengar. Och få fort man börjar buffertspara så går antingen bilen eller nånting i hemmet sönder, eller så måste hunden till veterinären! Bara att gå in genom veterinärens dörrar kostar den tusenlapp som jag, under bra tider, lyckas spara på buffertkontot!
Jag håller med om att man ska jobba och spara, men LITE ödmjukhet skulle inte skada.
Alla har inte samma möjlighet som Linda att casha in, oavsett om man jobbar sig sjuk och kräkfärdig! Gör du det inom vården till exempel, får du jobba jävligt många timmar för att kunna spara några kronor!

5 kommentarer:

Sanna sa...

Ja, men det är så typiskt henne. För inte så många år sedan var det en viss Linda S som "vek ut sig" för att visa att det är okej att ha hår på kroppen och gud vet allt. Nu hånar hon de här unga tjejerna för att de vill att det ska vara okej att se ut som man gör.

Vad Linda missar är att _olika saker_ är viktiga vid olika tillfällen i livet. Man måste låta människor göra sina egna misstag. ibland visar det ju sig faktiskt att det inte alls var misstag- för dem.
När man är ung är inte nödvändigtvis en buffert på banken det viktigaste- särskilt inte om man faktiskt har föräldrar att falla tillbaka på.
Jag skulle gärna ha en buffert som var mer att hänga i julgranen. Men det finns andra värden i livet.

Alla lever inte i förhållanden som får en att vilja dra- något som Linda inte heller förstår.
Alla mammor och pappor prioriterar inte jobb och pengar och att ha "friheten" att göra pilates och tatueringar på dagtid medan andra tar hand om ens barn.

Som vanligt är kvinnors största problem i samhället andra kvinnor. Som hånar och ser ner på dem. Precis som Linda Bitter- Skugge gör nu, när hon träffar unga tjejer med drömmar.
Låt dem drömma- vad är det som säger att de inte kommer lyckas, säger jag??? Måste alla vara bittra trebarnsmödrar med relationsproblem? (Och själv har jag också tre barn och är faktiskt inte alls övertygad om att lösningen på alla problem i livet skulle vara mer cash på banken. Jag skulle tex inte lämna min man alls. Eftersom jag älskar honom, bakåtsträvare som jag är... )

Shit, vad snopen hon kommer bli, förresten, när det visar sig att nån av dem blir supertät på boken om sin resa genom Mongoliet.;-)
Inte lär de ge ut den på Vulkan isåfall.
Linda kan ha sina poänger, men en skopa ödmjukhet inför människors olikhet skulle göra henne mer intressant.
Nu är hon ungefär lika intressant som måsarna i hamnen. De skriker också så fort de ser nåt att dyka mot.

Ms Spider sa...

För en gång skull håller jag med Linda till 100%. Alla kan inte spara, nej, men att hålla på att "förverkliga sig själv" utan att ha en tanke på framtiden är bara ansvarslöst. Visst, rid gärna till Mongoliet men ha för f-n en plan över vad du ska göra sedan, för maten måste på bordet och hyran måste betalas. Och Anne, du om någon har väl framförhållning och planerar, se bara på hur du planerar dina jobb.

Anne sa...

AnnKatrin, vad menar du med framförhållning och planerar???

Ms Spider sa...

Tja, du efterlyser folk du vill intervjua, du planerar vad du ska göra (som att åka med dottern till London), det är i alla fall det intrycket jag får från din blogg. Du sitter ju knappast och rullar tummarna. Visserligen blir jag trött på Skugges "lilla gumman" attityd, för ordvalet är bra, men att det finns gott om unga tjejer och killar som tycker att någon ska betala medan de förverkligar sig själva är det ju ingen tvekan om, och precis som Skugge faktiskt skriver ser jag definitivt ett problem där. Det är inte säkert att mamsen och pappsen alltid kan göra det.

Ms Spider sa...

(Sedan säger väl knappast Linda att alla lever i förhållanden de vill dra ifrån, men frihet är att stanna för att man vill, inte för att man måste. Frihet är att kunna veta att man klarar sig även på egen hand om man måste, men det behöver ju inte innebära att man någonsin behöver hamna i den sitsen om man inte väljer det själv).